Philips stoot dure brandweer af

Philips stoot het eigen professionele brandweerkorps in Eindhoven af. Het electronicaconcern vindt het te duur om een eigen korps in stand te houden. Vandaag al heeft de gemeente Eindhoven de taken overgenomen van de Philips Brandweer.

Zeven brandweerlieden van Philips treden in dienst bij de gemeentelijke brandweer van Eindhoven. Voor zes anderen wordt een nieuwe functie gezocht. De Brandveiligheidsdienst van Philips met 21 personeelsleden blijft bestaan. Zij blijven zich voor een proefperiode van drie jaar bezighouden met schadebeperking tijdens calamiteiten op het Philipsterrein.

De komende jaren wordt onderzocht of die groep ook bij de gemeentebrandweer kan worden ondergebracht. De Philips Brandweer heeft 96 jaar bestaan. De opheffing is het gevolg van een andere aanpak van ondersteunende diensten. Eerder werden in verband daarmee al het reisbureau verkocht en de vliegdienst gehalveerd. (ANP)