Overleden bestuurslid springlevend

Consternatie in de afdeling Zuid I van het zaterdagamateurvoetbal. In het Brabants Dagblad verscheen zaterdag het bericht dat het altijd beladen duel tussen ONI en Rijswijkse Boys geen doorgang kon vinden wegens het overlijden van de penningmeester van ONI. De volgende dag wachtte de club uit 's-Gravenmoer echter tevergeefs op de komst van de Rijswijkse Boys.

Bij ONI was het bericht niet doorgedrongen en de penningmeester verkeerde in blakende gezondheid. Nadat de voorzitter van ONI contact had opgenomen met het bestuur van de Rijswijkse Boys kwam het een en ander aan het licht. Penningmeester A.H.F. Lodewikus deed de afgelopen dagen geen oog dicht. Pas nadat we zijn vrouw hebben beloofd geen lastige vragen te stellen (“want hij heeft een geestelijke dreun gekregen”) krijgen we het 'slachtoffer' zelf aan de lijn.

Hoe werd u op de hoogte gesteld van uw overlijden?

Lodewikus: “De voorzitter had net telefonisch doorgekregen dat ik was overleden, toen ik springlevend de kantine kwam binnenlopen. Ik was daar toevallig om naar een wedstrijd te kijken. Mijn naam is niet genoemd in het bericht. Maar omdat ik als lid van de financiële commissie in het KNVB-adressenboek sta vermeld, werd aangenomen dat ik er niet meer zou zijn.”

Is het een schok uw eigen overlijdensadvertentie te lezen?

“Na zo'n joke voel je je niet zo lekker meer. Dit slaat echt nergens op. Een leugentje om bestwil moet nog kunnen, maar dit gaat te ver. Ik overweeg een aanklacht in te dienen bij de politie. Ik ken een politieman in 's-Gravenmoer en met hem ga ik vanavond maar eens praten over welke stappen ik kan nemen.”

Wie heeft dit op zijn geweten?

“Ik ben zelf al op onderzoek uit geweest. De hoofdredacteur van het Brabants Dagblad zegt dat het een telefoontje was van de secretaris van de Rijswijkse Boys. Er zou vandaag een rectificatie worden geplaatst.”

Over twee weken kunt u er hartelijk om lachen.

“Als we er dan nog zijn.”