Ook Emily Bremers op bal Beatrix

ROTTERDAM, 2 FEBR. Emily Bremers was een van de gasten op het besloten diner-dansant dat koningin Beatrix zaterdag in het Paleis op de dam hield ter gelegenheid van haar zestigste verjaardag. Dit heeft hoofddirecteur Brouwers van de Rijksvoorlichtingsdienst bevestigd.

Daarmee erkent de RVD voor de eerste keer dat er een serieuze band bestaat tussen Bremers en de koninklijke familie. Tot nog toe relativeerde de RVD berichten over een mogelijke relatie tussen kroonprins Willem-Alexander en Bremers, die steevast als 'een vriendinnetje' werd aangeduid.

De erkenning van gisteren heeft speculaties versterkt dat de relatie tussen de prins van Oranje en Bremers, die volgens ingewijden al enkele jaren aan de gang is, dermate duurzaam is dat een verloving tot de mogelijkheden behoort. Ook het feit dat de gastvrouw van het diner-dansant, koningin Beatrix, Bremers heeft uitgenodigd, impliceert een erkenning van de band van haar oudste zoon met Emily Bremers.

Het NOS-journaal meldde overigens gisteren dat Emily niet bij de prins aan tafel zat en ook niet met hem heeft gedanst. “Dat hoorde ik ook, ja”, zegt Brouwers. “Maar ik doe verder geen mededelingen over een privé-feest van de koningin.” Ook wilde hij niet ingaan op berichten dat Bremers aanwezig zou zijn geweest bij de protestantse kerkdienst gistermorgen in de Westerkerk voor koningin Beatrix en haar gasten.

Na haar rechtenstudie in Leiden ging Bremers bij de afdeling 'inflight services' van de KLM werken. Zij is niet van adel, maar dochter van een welgestelde katholieke orthodontist die tegenwoordig met zijn vrouw in België woont. Kroonprins Willem-Alexander zei ooit dat de burgerlijke noch de katholieke achtergrond bezwaar voor een echtverbintenis zouden zijn.