Nieuw materiaal over toedracht dood Diana

LONDEN, 2 FEBR. Het Britse boulevardblad The Mirror zegt videobanden te hebben bemachtigd waaruit zou blijken dat de Mercedes waarin prinses Diana en haar vriend Dodi Al-Fayed op 31 augustus vorig jaar het Ritz Hotel in Parijs verlieten, werd achtervolgd door een kleine witte auto.

De opname werd gemaakt door twee niet nader genoemde toeristen, die zich pas sinds kort de waarde van hun beelden zouden hebben gerealiseerd. De Franse justitie is in het kader van het onderzoek lange tijd op zoek geweest naar een witte Fiat Uno, nadat getuigen zeiden zo'n auto voor de Mercedes te hebben zien zigzaggen. Uit de videobanden zou echter blijken dat het een Citroën AX was, die bij het Ritz de achtervolging inzette. Een dergelijke auto vertoont enige gelijkenis met een Fiat. The Mirror zal de banden doorgeven aan de Franse onderzoeksrechter, die op voorhand sprak van “belangrijk nieuw bewijsmateriaal”. (AP)