Jongeren vernielen discotheek

ZEELAND, 2 FEBR. Een groep van ruim veertig jongeren heeft in de nacht van zaterdag op zondag na sluitingstijd het personeel van discotheek De Morgenzon in het Brabantse dorp Zeeland bestookt. Ook sloegen zij met ijzeren steigerdelen en houten palen een deel van het interieur kapot.

De commotie ontstond toen enkele jongeren na het bezoek aan de disco in een vol taxibusje wilden stappen. Medewerkers van de discotheek weerhielden hen daarvan.

De groep kwam rond vier uur 's nachts terug bij de disco. Ze hadden zich op een bouwterrein bewapend met steigerpalen, hamers en beitels, waarmee zij een deur forceerden. De acht gealarmeerde politieagenten konden hen niet tegenhouden, toen zij binnen op het personeel insloegen. Met assistentie van veertig agenten van korpsen uit de regio was de situatie na anderhalf uur gesust. De politie heeft nog geen jongeren aangehouden.

De schade bedraagt volgens directeur H. van Tiel van De Morgenzon enkele duizenden gulden. Hij verwacht dat zijn disco volgende week gewoon weer open is.