Honderden Tamil Tijgers gedood

COLOMBO, 2 febr. Bij een aanval van de Tamil Tijgers in het noorden van Sri Lanka heeft het regeringsleger gisteren 300 guerrillastrijders gedood. Bij de gevechten, die vijf uur duurden, kwamen 20 regeringssoldaten om. Een militaire woordvoerder heeft dat gisteren in de hoofdstad Colombo meegedeeld.

Deze week is het vijftig jaar geleden dat Sri Lanka onafhankelijk werd van Groot-Brittannië. Vorige week pleegden de Tamil Tijgers, die gewapenderhand streven naar een onafhankelijk Tamil-land in het noorden en oosten van Sri Lanka, een aanslag op een belangrijke boeddhistische tempel in Kandy. In verband daarmee is de officiële viering van de onafhankelijkheid, overmorgen, verplaatst van Kandy naar Colombo.

Het treffen met het regeringsleger werd gisteren uitgelokt door een verrassingsaanval van de Tamil Tijgers nabij de stad Kilinochchil. (AP)