Doodvonnissen in Egypte voor militante moslims

HAEKSTEP, 2 FEBR. Een Egyptische militaire rechtbank heeft zondag twee mannen ter dood veroordeeld omdat ze lid zouden zijn van 's lands grootste groep moslim-militanten, de Gama'a al-Islamiya. Eén van de veroordeelden, Taha Abdel Razek (23), liet zich in zijn kooi op de knieën zakken en riep: “God zij dank, ik ben een martelaar”.

De tweede, de arts Gamal Abu Rawash (32), reageerde met stilzwijgen op het vonnis en werd door andere beklaagden gekust toen hij de rechtszaal verliet op weg naar de gevangenis. Beide mannen zijn eveneens schuldig bevonden aan samenzwering tot moord op overheidsdienaren. Zij behoren tot een groep van 66 beklaagden die sinds november terechtstaan wegens lidmaatschap van Gama'a, dat ijvert voor een islamitische staat. (Reuters)