Website

De wereldomroep, in 1927 opgericht, is vooral bekend van de televisie- en radioprogramma's die worden gemaakt voor reislustige en geëmigreerde Nederlanders. Minder bekend is dat de omroep in verschillende landen programma's uitzendt om 'een beeld van Nederlanders te schetsen aan niet-Nederlanders'. Die tweede doelstelling verklaart dat de website van de Wereldomroep niet geheel Nederlandstalig is. Een gedeelte ervan, bijvoorbeeld de artikelen over typisch Nederlandse zaken als het Wilhelmus en drop, is in het Engels.

Het programma-overzicht is in meerdere talen, waaronder Portugees en Spaans beschikbaar.

De website van de Wereldomroep wordt volgens de omroep zo'n 11 miljoen keer per jaar geraadpleegd. Dit komt waarschijnlijk vooral door de overzichtelijke nieuwsrubriek die een uitstekend overzicht geeft van het binnen- en buitenlandse nieuws. Het nieuws, dat ook per e-mail verstuurd wordt aan abonnees, wordt elk kwartier, 24 uur per dag bijgewerkt. Een andere reden kan zijn dat Nederlanders de site bezoeken uit nostalgie. Opmerkingen in het 'gastenboek' wijzen daar op.

De site is nu nog weinig interactief: behalve het gastenboek signeren, kan de surfer alleen e-mailen met de programmamakers en wat Real Audio-fragmenten beluisteren. Maar in de nabije toekomst moeten programma's ook via Internet uitgezonden worden en kunnen luisteraars reageren op live-uitzendingen. Jammer en eigenlijk ook vreemd aan de website - er zijn immers genoeg nieuwsberichten aanwezig - is de afwezigheid van een actueel bijgewerkt nieuwsarchief. (www.rnw.nl)

Talent for the Game (Robert M. Young, 1991, VS). Vertrouwd sportdrama houdt de sentimenten redelijk binnen de perken. Bijna uitgerangeerde baseball-scout Edward James Olomos ontdekt in Jeff Corbett een fenomenaal pitcherstalent. SBS6, 15.00-16.30u., onderbroken door reclame.

Talent for the Game (Robert M. Young, 1991, VS). Vertrouwd sportdrama houdt de sentimenten redelijk binnen de perken. Bijna uitgerangeerde baseball-scout Edward James Olomos ontdekt in Jeff Corbett een fenomenaal pitcherstalent. SBS6, 15.00-16.30u., onderbroken door reclame.