Nederlandse regisseurs in competitie Berlijn

ROTTERDAM, 31 JAN. Het Internationaal Filmfestival van Berlijn (11-23 februari) heeft bekendgemaakt dat twee Nederlandse regisseurs van een lange speelfilm meedingen naar de Gouden Beer. Van George Sluizer is The Commissioner geselecteerd, een Duits-Engelse thriller gesitueerd in het hoofdkwartier van de Europese Unie, met hoofdrollen van Armin Müller-Stahl en John Hurt.

Eerder werd al de selectie bekend van Left Luggage, de Engelstalige verfilming door debuterend regisseur Jeroen Krabbé van Carl Friedmans novelle Twee koffers vol, met hoofdrollen voor de regisseur en Isabella Rossellini. In de competitie voor de beste korte film doet voormalig winaar Gerrit van Dijk mee met zijn op het Nederlands Filmfestival van vorig jaar in wereldpremière vertoonde animatiefilm I Move So I Am. In andere secties van het festival zijn te zien To Sang fotostudio van Johan van der Keuken en het portret van Van der Keuken door Ramon Gieling.