Mijnongeluk in China eist 77 levens

PEKING, 31 JAN. Bij een gasexplosie in een kolenmijn in Noordoost-China zijn vorige week zaterdag 77 mensen om het leven gekomen en 8 anderen gewond. Dat heeft het persagentschap Nieuw-China gisteren bekendgemaakt.

Onderzoekers zijn nog steeds bezig te achterhalen wat de oorzaak was van de explosie in de provincie Liaoning. Een woordvoerder van het Chinese ministerie voor de Kolenmijnen liet weten dat de grote brand die door de explosie ontstond, inmiddels is geblust. Volgens de woordvoerder zijn zeven van de acht gewonden buiten levensgevaar. Chinese kranten gaan er van uit dat vorig jaar bij ongelukken in mijnen in totaal ten minste tweeduizend mensen om het leven zijn gekomen. Het aantal gevallen waarin tien of meer mensen verongelukten, ging met 21 procent omhoog. (Reuters)