Beroep van bobsleeër Geurts haalt niets uit

PAPENDAL, 31 JAN. De Nederlandse bobsleeër Rob Geurts en zijn remmer Marcel Welten zullen definitief niet in actie komen bij de Olympische Winterspelen in Nagano.

Een beroepscommissie van de sportkoepel NOC*NSF besloot gisteravond geen Nederlandse bob naar Nagano af te vaardigen, omdat niet aan de (zware) eisen voor uitzending is voldaan. Arend Glas, de stuurman van de viermansslee, nam met iets minder tegenzin genoegen met de afwijzing.

Hoewel Marcel Sturkenboom, lid van de bestuurscommissie topsport, ontkende dat er daartoe mogelijkheden bestonden, vroeg Geurts - gesteund door de Nederlandse bobsleebond - toch arbitrage aan. Hij kreeg die ook, maar ondanks de uitgebreide schriftelijke argumentering waarom de tweemansbob in Nagano thuishoort, vond Geurts uiteindelijk geen gehoor. “Het is niet gelukt. Jammer. Maar ik heb het tenminste geprobeerd.” (ANP)