Prijs voor kinderboek van R.L. Stine

AMSTERDAM, 30 JAN. De Vloek van de Farao van de Amerikaanse kinderboekenschrijver R.L. Stine is vrijdag bekroond met de Venz Kinderboekenprijs 1998. Het was met 20.578 exemplaren het best verkochte kinderboek dat vorig jaar uitkwam.

Dat bleek vrijdag in Amsterdam bij de start van de stemperiode voor de elfde editie van de Nederlandse Kinderjury. Alle kinderen tussen 6 en 12 jaar kunnen van 1 februari tot 1 juni aangeven welke vijf boeken uit 1997 zij het leukste vonden. Welk boek dit jaar de prijs van de Nederlandse Kinderjury wint, wordt op 27 juni bekend.

De bekendmaking van de Venz Kinderboekenprijs vrijdag is gebaseerd op een overzicht van de honderd best verkochte kinderboeken van 1997. In de categorie tot zes jaar was dat Piep zei de muis van Carry Slee, in de categorie 6 tot en met 9 jaar de nieuwe verzamelde sprookjes van Annie M.G. Schmidt Mischien wel echt gebeurd, en in de categorie 13 tot en met 16 jaar Alleen in huis van Sinclair Smith. (ANP)