OMREKEN-DING

Hoeveel kost NRC Handelsblad in euro's? De losse verkoopprijs van ƒ 2,25 bedraagt omgerekend (koers E 1 = ƒ 2,22) 1,01 euro. Je kon er op wachten dat het op de markt zou komen, en ING Bank is de eerste.

Een electronisch speeltje waarmee van guldens naar euro's en van euro's naar guldens gerekend kan worden. De koers kan desgewenst worden aangepast. Uiteraard kunnen er ook willekeurige andere koersen dan die van de euro worden ingevoerd, zodat het nu al een handig ding is voor vakanties.

Voorlopig heeft ING de eurocalculator alleen als give away voor personeel en relaties beschikbaar, maar aan een klantuitvoering wordt gedacht. Het omreken-ding is uitgevoerd in hel-blauw en geel en voorzien van een geel koordje. Toch een beetje alsof de gebruiker de rondetijden van de Zweedse schaatsploeg moet opnemen. (RCJ)

    • Mathijs Smit