Nieuwe uitgever voor NWT

BRUSSEL, 30 JAN. Het door dichter Herman de Coninck opgerichte Nieuw Wereldtijdschrift (NWT) zal opnieuw worden uitgegeven. Na de dood vorig jaar van hoofdredacteur De Coninck besloot uitgeverij de Weekbladpers het grootste en meest toonaangevende Vlaamse literatuurtijdschrift om financiele reden op te heffen.

De redactie wilde het blad ingrijpend veranderen. Het moest van een tweemaandelijks tijdschrift, een maandblad worden. Maar de Weekbladpers, die al jaren geld toelegde op het NWT, vond dit te duur. Afgelopen oktober verscheen het voorlopig laatste, aan De Coninck gewijde, nummer. Uitgever wordt nu een vennootschap waarin de Vlaamse krant De Morgen en de Nederlandse uitgeverij Atlas met de redactie participeren. Het blad zal iedere maand verschijnen. Het NWT had 2.500 abonnees en verkocht ongeveer 500 exemplaren in de losse verkoop.