DIPLOMA

De Amerikaanse president Bill Clinton krijgt om zijn seksaffaires veel bijval. Voor de Braziliaanse Macho Beweging waren ze woensdag aanleiding om Clinton uit te roepen tot 'macho van het jaar'. “Hij is de eerste buitenlander die deze titel krijgt”, zei Luiz Mario Ladeira, de voorzitter van de Macho Beweging. “Geen andere publieke figuur heeft het laatste jaar zoveel eer bewezen aan de tradities van het machismo als Bill Clinton.”

De Macho Beweging zal Clintons Macho-diploma naar de Braziliaanse ambassade in Washington sturen. “Hopelijk wordt het ten slotte bezorgd op het Witte Huis”, zei Ladeira.

Clinton kan ook rekenen op de steun van de Russische politicus Vladimir Zjirinovski. “We lijken op elkaar”, aldus Zjirinovski, die eens zei dat hij bereid was tot groepsseks met Russische stemgemachtigden. “Als Bill wegens de seksaffaire wordt afgezet, zal ik hem vaker kunnen ontmoeten. Dan kunnen we golf spelen. Ik houd ook van honden en samen kunnen we dan ook herinneringen ophalen aan onze seksuele ervaringen - hij zal niet alleen zijn.”