Australian Open

Met gevoel voor zelfspot karakteriseerde Nicolas Escude zich als de slaapwandelaar van de Australian Open, omdat hij pas ontwaakte toen de partij allang was begonnen.

Vanochtend keek de Franse tennisser in de halve finale tegen Marcelo Rios opnieuw tegen een 2-0 achterstand in sets aan. Drie keer eerder (tegen Larsson, Reneberg en Kiefer) had Escude zich uit een dergelijke, benarde situatie gered. Rios gaf hem echter geen schijn van kans. In drie eenzijdige sets (6-1, 6-3 en 6-2) plaatste de 22-jarige Chileen zich voor het eerst in zijn carrière voor de finale van een grandslamtoernooi. Zijn duel met Petr Korda belooft in elk geval een botsing tussen twee stijlen. Martina Hingis behaalde vanochtend haar eerste titel op Melbourne Park. De 17-jarige Zwitserse versloeg met haar twee jaar jongere partner Mirjana Lucic in de finale van het dubbelspel het geroutineerde koppel Lindsay Davenport en Natasja Zvereva: 6-4, 2-6 en 6-3.