WTO en VS kritiseren beleid van Japan

GENÈVE, 29 JAN. Japan moet zijn economie verder openstellen voor buitenlandse investeerders en de binnenlandse vraag bevorderen. Dit heeft de Wereldhandelsorganisatie (WTO) in een gisteren gepubliceerd rapport over Japan gezegd. Een hoge Amerikaanse functionaris bij de WTO ging gisteren nog verder en waarschuwde dat Japan zijn economische problemen niet moet oplossen via de export. Japan verwierp gisteren het WTO-rapport met het argument dat er “feitelijke onjuistheden” in zouden staan. Volgens Japanse functionarissen werkt Tokio al aan deregulering en andere maatregelen om de economie weer op gang te krijgen. In het WTO-rapport worden met name de sectoren landbouw, bouw, lucht- en zeetransport die buiten de dereguleringsplannen blijven. Het WTO-rapport is een ondersteuning van Amerikaanse en Europese kritiek dat Japan te weinig doet om hindernissen voor import weg te nemen en de economie te stimuleren. (AP, Reuters)

Champions League