Verdachte Anjum langer vast

LEEUWARDEN, 29 JAN. De verdachte in de Anjumse moordzaak, M. van der E. (52), blijft nog eens dertig dagen in voorlopige hechtenis. Hiertoe heeft de raadkamer van de Leeuwarder rechtbank gisteren besloten.

In het belang van het onderzoek en gezien de ernst van het misdrijf had het openbaar ministerie om een verlenging van de gevangenhouding gevraagd. Van der E. wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 26-jarige Louw de Jong uit Moddergat en van de 38-jarige Hermanus Sonnemans.

Beide stoffelijke overschotten werden vorige maand op het terrein van haar pension in Anjum gevonden. De doodsoorzaak van Sonnemans is nog steeds niet duidelijk. Van der E. werd op 24 december aangehouden, maar ontkent elke betrokkenheid.

Na overleg van haar advocaat W. Anker met de behandelend officier van justitie worden de verhoren sinds kort opgenomen op geluids- en videoband. Anker: “Mijn cliënte vond het van groot belang dat alle vragen van de politie terug te horen waren en al haar antwoorden integraal konden worden beluisterd. Dit omdat er in het algemeen selecties worden gemaakt uit de afgenomen verhoren, hetgeen in haar nadeel zou kunnen werken.”

De gevangenhouding van Van der E. kan nog eens met twee keer dertig dagen worden verlengd. In die tussentijd moet de zaak voor de rechter zijn gebracht.