Rentree Shahbaz in Pakistaans hockeyelftal

ROTTERDAM, 29 JAN. Na een afwezigheid van ruim zeventien maanden keert Shahbaz Ahmad terug in de Pakistaanse hockeyploeg. De 32-jarige aanvaller voegt zich morgen bij de selectie, die zich in Lahore voorbereidt op een testserie tegen India. Shahbaz speelde 220 interlands voor Pakistan, dat over vier maanden de wereldtitel verdedigt in Utrecht. Hij verliet de nationale ploeg na de teleurstellend verlopen Olympische Spelen in Atlanta. Hij had kritiek op het bondsbeleid en hij voerde een machtsstrijd met de ervaren doelman Mansoor Ahmed. Ruim anderhalf jaar later is hij “zonder enige voorwaarden klaar om het land te dienen”.

Shahbaz wordt beschouwd als de beste hockeyer ter wereld. Toch is niet iedereen blij met zijn terugkeer. Oud-international Anwar Ahmad Khan uitte gisteren kritiek in het Pakistaanse dagblad The News International. “Dit is niet in het belang van het Pakistaanse hockey. De rebellen hebben het helaas weer voor het zeggen. Jeugdige talenten worden over het hoofd gezien.” De rentree van Shahbaz betekent dat hij niet meer uitkomt voor Oranje Zwart.

Cor Baan: “Ik kan er verder niets over zeggen, want de curatoren komen nog met het deel van hun verslag dat over de Finance Company gaat.” Margreet Baan: “We moeten nog veel voor ons houden.”