Prins Willem-Alexander

Geboren op 27 april 1967 in het Academisch Ziekenhuis Utrecht. Haalde in Llantwit Major, Wales, het diploma internationaal baccalaureaat. Vervulde eerst zijn dienstplicht bij de Koninklijke Marine alvorens hij geschiedenis ging studeren in Leiden. Slaagde in 1993 voor zijn doctoraal examen. Haalde het groot militair vliegbrevet bij de Koninklijke Luchtmacht. Volgde in 1994 colleges bij het Instituut Defensie Leergangen.

Is inmiddels (telkens bij het reservepersoneel) kapitein-luitenant ter zee van de Marine en luitenant-kolonel bij zowel de Landmacht als de Luchtmacht. Werd na de inhuldiging van zijn moeder tot koningin als oudste kind automatisch eerste troonopvolger en verwierf de titel prins van Oranje. Vertegenwoordigt steeds vaker het Koninklijk Huis bij officiële evenementen. Hobby's: sport (tennis, hardlopen, skiën, zeilen, golf, bergbeklimmen, schaatsen en duiken) en de luchtvaart.