OP TELEVISIE

Behalve in de nieuwsuitzendingen is de koningin in diverse programma's op televisie te zien:

Donderdag Nederland 2, 2 Vandaag, 17.29 uur. De aanhangers van Beatrix. Gesprek met Oranjefans en mensen die met de koningin hebben samengewerkt over Beatrix. Hoe denkt het volk over haar verjaardag?

Vrijdag Nederland 1, Netwerk, 20.26 uur. Aandacht voor de veiligheidsmaatregelen ten behoeve van de koningin en haar gasten en voor eventuele rellen. SBS6, Hart van Nederland, 22.30 uur. O.a. een verslag uit het Stedelijk Museum.

Zaterdag Nederland 2, NOS, 9.00 uur. Koningin Beatrix zestig jaar. Rechtstreeks verslag van het vertrek van de koninklijke gasten van Amsterdam CS. 10.45 uur: rechtstreeks verslag van het bezoek aan Paleis Het Loo in Apeldoorn. 2 Vandaag, 17.29 uur. De kunst van Beatrix. Aandacht voor het bezoek van Beatrix aan de tentoonstelling in het Kröller-Müller Museum ter ere van oud-directeur prof. Hammacher, een historisch overzicht van haar leven, een kijkje in de persbus van de Rijksvoorlichtingsdienst en een reportage over haar stijl van regeren. 19.30 uur, NOS: rechtstreeks verslag van de aankomst van de gasten in het Paleis op de Dam. 20.10 uur: vraaggesprek met premier Kok over de koningin. 20.25 uur: Een roeping als beroep, documentaire.

Zondag Nederland 2, NOS, 10.05 uur. Koningin Beatrix zestig jaar. Verslag van de verjaardagsviering van zaterdag in het Paleis op de Dam. Bezoek van Beatrix en haar gezin en een deel van de gasten aan de kerkdienst in de Amsterdamse Westerkerk. Circa 10.30 uur, NOS, NCRV en IKON: rechtstreekse uitzending van de kerkdienst. 12.00 uur: rechtstreekse beelden van de rondvaart over het IJ. 13.30 uur: rondvaart en terugblik.