Grote daling orders in VS

WASHINGTON, 29 JAN. Het Amerikaanse bedrijfsleven heeft in december de grootste achteruitgang in zijn orderontvangst voor duurzame verbruiksgoederen te verwerken gekregen in de afgelopen zes jaar. De vermindering viel met 6,1 procent veel groter uit dan analisten hadden verwacht. In november namen de nieuwe bestellingen nog met 5,1 procent toe. De transportsector werd met de grote achteruitgang geconfronteerd.

In deze branche kwamen 22,7 procent minder nieuwe opdrachten binnen. De fors lagere orders in de vliegtuigindustrie konden niet worden gecompenseerd door de groei in opdrachten die de scheepsbouw en de automobielindustrie doormaakten, aldus het Amerikaanse ministerie van Handel gisteren. Over heel 1997 was sprake van een 7,1 procent hogere orderontvangst. Dat hield een duidelijke verbetering in ten opzichte van het jaar ervoor, toen 5,3 procent meer opdrachten binnenkwamen. (KRF)

Potugees bekertoernooi