Gelijke jaarwinst Philip Morris

NEW YORK, 29 JAN. Tabaks en voedingsmiddelenfabrikant Philips Morris zag zijn netto winst in het vierde kwartaal van 1997 met 12 procent dalen tot 1,30 miljard dollar. De jaarwinst bleef met 6,3 miljard dollar practisch onveranderd. De lagere winst was vooral een gevolg van incidentele kosten.

Zo moest het concern (o.a. fabrikant van Marlboro sigaretten en Kraft-voedingsmiddelen) fors reserveren voor de schikking die het heeft getroffen voor de claims die de staat Texas had ingediend wegens de behandeling van ziekgeworden rokers. Ook trof Philip Morris voorzieningen voor een reorganisatie van zijn internationale voedingsmiddelenactiviteiten. De winst exclusief voorzieningen steeg met 10 procent. Voor dit jaar vreest het het concern nadalige gevolgen van de hoge dollarkoers en de financiële crisis in Azië. (AP)