Dertien gewonden bij botsing 100 auto's

NIJMEGEN, 29 JAN. Bij een aantal kettingbotsingen op de rijksweg A73 ter hoogte van Nijmegen zijn vanochtend in dichte mist dertien gewonden gevallen, onder wie drie zwaargewonden. Er waren zo'n honderd auto's bij het ongeval betrokken.

De kettingbotsing vond plaats tussen de afslag Beuningen en Dukenburg op de A73, de snelweg Venlo-Nijmegen. Het ongeval ontstond toen een vrachtwagen in dichte mist door de middenberm schoot. De truck zou vervolgens in brand gevlogen zijn. Als gevolg daarvan knalde een groot aantal auto's op elkaar. De snelweg tussen het Knooppunt Lindenholt en het Knooppunt Ewijk werd in zijn geheel voor het verkeer afgesloten.

De gewonden zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Nijmegen. Voor de niet-gewonden heeft de politie vanochtend een opvangcentrum opgericht in Wijchen. Betrokkenen werden met bussen opgehaald en naar het centrum overgebracht, ook de automobilisten van wie de auto onbeschadigd bleek. Het Landelijk Traumateam werd ingezet toen bleek hoe omvangrijk de botsing was. Volgens de politie zou het minimaal tot twee uur in de middag duren voor de snelweg weer vrijgegeven kon worden.

Niet bekend