Amazonehaven

Foto: ROTTERDAM - Op de Maasvlakte op het terrein van Europe Combined Terminals (ECT) is het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam (GHR) begonnen met de aanleg van de Amazone Haven. De nieuwe containerterminal met een lengte van 2,6 kilometer wordt dit jaar opgeleverd. Er kunnen schepen afmeren met een diepgang van 16 meter. De Amazone Haven maakt deel uit van het zogeheten project 2000-8, dat voorziet in de bouw van acht nieuwe containerterminals op de Maasvlakte. De totale kosten van het project bedragen twee miljard gulden. ECT betaalt een miljard, de rest van het bedrag komt van het havenbedrijf en de overheid. ECT is het grootste overslagbedrijf voor containers in Europa. Alleen in Hongkong en Singapore worden meer containers overgeslagen. Het aantal behandelde containers, uitgedrukt in de standaardmaat TEU, steeg vorig jaar bij ECT van 2,35 naar 2,52 miljoen. Dat is een stijging van ruim 7 procent ten opzichte van 1996. (Foto Dijkstra)

“Niet onze aandacht verleggen. Ons met díe zaken bezighouden die in het belang van de leden waren.”