Selectie; Radio

De avonden. Na het uitzicht van Peter van Straaten en de filmrubriek volgt een gesprek met de kunsthistoricus Hans Hansma Marinus die aan de romancyclus Het amfitheater werkt. Verder een gedicht van Poesjkin en de Duitse schrijver Lothar Schöne over zijn boek De joodse begrafenis. Radio 5, 22.02-24.00u.

Gebeurtenissen: De kinderen van Kosto. Documentaire over de groep van 139 illegalen die na de Bijlmerramp van vijf jaar geleden het recht kregen een legaal bestaan in Nederland op te bouwen. Morgen, Radio 5, 13.08-14.00u.

De schatkamer. Over de kick van het vliegen en de eeuwenoude droom van de mens om de zwaartekracht te overwinnen. Morgen, Radio 5, 14.02-14.45u.

Sporen in het verleden. Gesprek met C.P. van Goor over de historische ontwikkeling van de bossen in Nederland. Morgen, Radio 5, 15.02-15.45u.