Recordproductie staal door Hoogovens

Hoogovens in IJmuiden heeft in 1997 een recordproductie behaald van 6,5 miljoen ton staal. Dat is ruim 300.000 ton meer dan in het vorige (record)jaar 1996. Hoogovens meldt in het productieproces tussen ruwijzer en stalen eindproduct verder nog productierecords voor de warm- en koudbandbandwalserij.

Het staalbedrijf verwacht in de nabije toekomst nog hogere cijfers. Enige maanden geleden besloot Hoogovens 500 miljoen gulden te investeren in een gietwalsinstallatie, waarmee de capaciteit met 1,3 miljoen ton wordt uitgebreid.

Deze gietwalsinstallatie maakt het mogelijk om direct vloeibaar staal in dunne rollen te gieten, in plaats van dikke plakken die vervolgens uitgewalst moeten worden. De bouw begint volgende maand. De installatie, die Hoogovens uit eigen middelen betaalt, wordt in 2000 in gebruik genomen.

Het extra aanbod van rollen staal betekent dat ook moet worden geïnvesteerd in capaciteit om het staal verder te bewerken, voordat het naar de klanten gaat.

TV-FILM

TV-FILM