Hockeycoach weg bij Amsterdam na einde van seizoen

ROTTERDAM, 28 JAN. Coach Jacques Holtman neemt aan het einde van dit hockeyseizoen afscheid van landskampioen Amsterdam. De 36-jarige trainer, bezig aan zijn tweede seizoen in het Wagener-stadion, zegt op zoek te zijn naar een nieuwe uitdaging. “Na vierhonderd trainingen wordt het tijd voor een ander gezicht voor de groep”, zei Holtman vanmorgen. “Amsterdam heeft nu voldoende tijd een opvolger te vinden.”

Holtman volgde ruim anderhalf jaar geleden Joep Brenninkmeijer op. Onder de huisarts uit Amstelveen fungeerde Holtman een jaar als assistent. In zijn eerste seizoen won de voormalige doelman van Wageningen de landstitel, maar in het Europa-Cuptoernooi voor bekerwinnaars blameerde de ploeg zich met de vijfde plaats in de eindrangschikking. Dit seizoen kende Amsterdam een moeizame start. Vlak voor de winterstop volgde het herstel. Na zestien speelronden bezet de titelverdediger de derde plaats in de hoofdklasse.