Doodvonnis voor Iraanse journalist wegens 'spionage'

TEHERAN, 28 JAN. Een vooraanstaand Iraans journalist is wegens spionage ter dood veroordeeld, zo meldde het conservatieve dagblad Iran vanmorgen. Morteza Firoozi, hoofdredacteur van de Engelstalige krant Iran News, zou in mei gevangen zijn gezet op beschuldiging van spionage, maar uit het bericht wordt niet duidelijk wanneer het doodvonnis is uitgesproken.

De krant schrijft wel dat het vonnis nog moet worden bekrachtigd door een hogere rechtbank. Evenmin is duidelijk voor welk land Firoozi zou hebben gespioneerd, maar volgens redacteuren van Iran News wordt hij ervan beticht geheime informatie te hebben doorgeven aan de Verenigde Staten. Deze krant, die betrekkingen onderhoudt met het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken, is door conservatieve kranten dikwijls bekritiseerd omdat zij te gematigd zou zijn jegens de Verenigde Staten. (AP)