Center Parcs schrapt 60 arbeidsplaatsen

Center Parcs schrapt circa zestig arbeidsplaatsen op haar hoofdkantoren in Nederland, België en Duitsland. Een nog onbekend aantal werknemers krijgt gedwongen ontslag. Het hoofdkantoor in Rotterdam wordt het zwaarst getroffen, daar verdwijnen circa veertig banen.

De enorme concurrentie tussen de vakantieparken is een van de belangrijkste redenen voor de maatregel, zo meldt een woordvoerster van Center Parcs.

Verder speelt mee dat de eigenaar van de parken efficiënter en kostenbewuster wil werken. De teleurstellende omzetontwikkeling in de eerste helft van het boekjaar 1997/98 speelde volgens de woordvoerster geen rol bij de beslissing arbeidsplaatsen te schrappen. De omzet groeide met 4 procent ten opzichte van dezelfde periode in het boekjaar daarvoor.

Loch pobeditel wody / Dude Water Winner (Arkadij Tegaj, 1991, Rusland). In chaotisch en uitzichtloos Moskou neemt een computerdeskundige, met hulp van technologische snufjes, wraak op de gangsters die zijn partner vermoordden. Verdienstelijke, typisch post-cummunistische tragikomedie uit Rusland. Duitsl.3-West, 23.30-1.00u., nagesynchroniseerd.

Loch pobeditel wody / Dude Water Winner (Arkadij Tegaj, 1991, Rusland). In chaotisch en uitzichtloos Moskou neemt een computerdeskundige, met hulp van technologische snufjes, wraak op de gangsters die zijn partner vermoordden. Verdienstelijke, typisch post-cummunistische tragikomedie uit Rusland. Duitsl.3-West, 23.30-1.00u., nagesynchroniseerd.