Uitslagen Australian Open

Na de val van Andre Agassi raakte de Australian Open vanochtend nog een attractie kwijt. De als tweede geplaatste Lindsay Davenport maakte in een grillig Amerikaans onderonsje een einde aan de Williams-hype door de 17-jarige Venus in drie sets (1-6, 7-5 en 6-3) uit te schakelen. Davenport treft in de halve finales Conchita Martinez die in twee sets (6-3 en 6-2) optimaal profiteerde van een beenblessure bij Sandrine Testud.

Davenport had vanochtend één set lang het gevoel alsof ze in een vliegende storm verzeild was geraakt. Maar na een flitsende ouverture raakte Williams de controle over haar slagen kwijt en domineerde niet zij, maar haar vijf jaar oudere landgenote de slechts zelden sprankelende rally's. “In de eerste set speelde ik bijna perfect tennis”, zei Williams. “Dat niveau heb ik helaas niet kunnen vasthouden.”

Gisteravond voltooide Alberto Berasategui zijn tweede meesterstuk na de zege op Patrick Rafter door de comeback van Andre Agassi grondig te bederven. Na een 2-0 achterstand in sets haalde de geslepen Spaanse baseliner met sublieme forehands het venijn uit de slagen van Agassi, die in vijf sets (3-6, 3-6, 6-2, 6-3 en 6-3) ten onder ging. “Ben ik nog in staat grandslams te winnen?”, vroeg Agassi zich vertwijfeld af. Het verlossende antwoord blijft in elk geval uit tot juni op Roland Garros.