Snel duidelijkheid over toekomst De Schelde

Nu de acute financiële problemen van de noodlijdende scheepswerf De Schelde in Vlissingen zijn opgelost, is binnen enkele weken meer duidelijkheid te verwachten over de toekomst van het bedrijf.

Dat zeggen Tweede-Kamerleden die over het overleg tussen de rijksoverheid en de scheepswerf zijn geïnformeerd. De staat is voor 90 procent aandeelhouder van het bedrijf. De Schelde heeft zelf steeds ontkend dat de problemen acuut waren.

Het ministerie van defensie wil alleen bevestigen dat “bepaalde regelingen met De Schelde als contractpersoon” zijn getroffen. De Schelde is huisleverancier van de Nederlandse marine. Het bedrijf claimt extra geld voor opdrachten die in het verleden met verlies zijn aangenomen. Verder heeft het bedrijf de afgelopen weken intensief met het ministerie van economische zaken overlegd over een overlevingsplan. Over de voortgang van dat overleg wil geen van beide partijen iets zeggen.