Selectie; Televisie

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Gedetineerden maken tijdens hun verblijf in penitentiare inrichtingen zeer uiteenlopende producten. Ze bieden hun waren dit jaar voor de tweede keer aan op de Vakbeurs Algemene Toeleveringsbedrijven. Verder het debat in de Tweede Kamer over de strubbelingen bij justitie. Ned.2, 17.35-18.43u.

Netwerk. Hilary Clinton, de first lady van Amerika, neemt achter de schermen de touwtjes in handen nu haar man opnieuw in opspraak is vanwege het zoveelste seksschandaal. Verder: De ontwikkelingen in het gevecht tussen de hoogste ambtenaren van het openbaar ministerie en hun minister. En: De vakjury oordeelt vanavond over de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Els Borst. Ned.1, 20.24-20.57u.

Nova. Morgen debatteert de Groningse gemeenteraad over de onlusten in de Oosterparkbuurt op 30 december j.l. Gesprekken met buurtbewoners over het ontstaan van de problemen. Verder een reportage over de gemeente Doel in België, waar huizen moeten wijken voor de nieuwe geplande containerhaven. Ned.3, 22.33-23.03u.

Kamerdebat Sorgdrager. Rechtstreekse uizending van het spoeddebat in de Tweede Kamer over het rapport Dolman, dat heeft geleid tot een conflict tussen minister Sorgdrager (justitie) en het college van procureurs-generaal. Het rapport Dolman handelt over het functioneren van procureur-generaal Steenhuis. Commentaar: Ferry Mingelen. Morgen, Ned.2, vanaf 10.15u.

DOCUMENTAIRES

Tijdcodes. Afl.: Wat niet is kan nog komen. Twee alleenstaande jonge boeren zijn op zoek naar een vrouw om hun leven en werk mee te delen. Dat blijkt in deze tijd erg moeilijk. Ned.3, 19.55-20.20u.

Single Luck. Afl.: The Honeycombs. Toen The Honeycombs in 1964 een hit hadden met het nummer 'Have I the Right' was dat niet in de meeste plaats te danken ana het feit dat de band met een vrouwelijke drumster een 'novum' was in de muziekwereld. Hoe kijkt de band vandaag de dag tegen hun eenmalige succes aan? Ned.3, 20.55-21.20u.

Close-up: Titanic. Twee dagen voordat 'Titanic', de duurste speelfilm aller tijden in première gaat vertellen ooggetuigen en overlevenden over de ramp met het cruiseschip in 1912, die symbool is geworden voor de maatschappij aan het begin van deze eeuw. Ned.1, 23.00-23.45u.

DRAMA

Het Labyrint. Zevende aflevering van de Nederlandse dramaserie over een groep studenten die samen in een studentenhuis wonen en studeren aan de Hogeschool voor de Kunsten. Buz presenteert zijn schilderijen op school, maar Marijnisse is er niet zo van onder de indruk. Sam doet auditie voor een musical. Ned.3, 20.25-20.54u.

MUZIEK

Koningin Beatrix 60 jaar: Verjaardagsconcert. De Russische cellist Rostropovich speelt in het Amsterdamse Concertgebouw een concert ter ere van de verjaardag van koningin Beatrix. Begeleidt door het Radio Philharmonisch Orkest speelt hij het Celloconcert in C van Haydn en het Celloconcert in b opus 104 van Dvorak. Ned.2, 19.35-22.05u.

JEUGD

Sesamstraat. Afl.: Zoeken/Vinden. Gerda heeft zojuist iets gekocht dat ze nu alweer kwijt is en Paula leest voor over Pablo die zijn Oom Julius moet zoeken. Ned.3, 18.14-18.29u.

Het Klokhuis. Afl.: Harten. Het hart is de motor van ons lichaam. Het pompt brandstof door ons lijf, waardoor spieren en organen kunnen werken. Maar een ongezond leven kan de boel ontregelen. Ned.3, 18.43-18.58u.

FILM

Fast Getaway (Spiro Razatos, 1991, VS). Actiekomedie, vol achtervolgingen per auto, waarin een tiener en zijn vader bankovervallen beramen. Met Corey Haim, Cynthia Rothrock. RTL5, 20.30-22.20u., onderbroken door reclame.

Force 10 from Navarone (Guy Hamilton, 1978, Engeland). Oorlogsavonturenfilm, naar roman van Alistair MacLean, moet doorgaan voor vervolg op 'The Guns of Navarone' (1961). Dit keer dient er een voor de nazi's onontbeerlijke brug in Joegoslavië te worden opgeblazen. Met Robert Shaw (in zijn laatste rol), Edward Fox, Harrison Ford, Richard Kiel. SBS6, 20.30-22.30u., onderbroken door reclame.

Mac and Me (Stewart Raffill, 1988, VS). Schaamteloze imitatie van 'E.T.', over de vriendschap tussen invalide jongen en verdwaald buitenaards wezen, maakt al even ongegeneerd reclame voor McDonald's. TV10, 21.30-23.10u.

Road House (Rowdy Herrington, 1989, VS). Patrick Swayze houdt schoonmaak in door Ben Gazzara geterroriseerde nachtclub in gewelddadige en onbezonnen hedendaagse western. Veronica, 22.00-24.00u., onderbroken door reclame.

The Neon Bible (Terence Davies, 1995, Engeland/VS). Zie film-vooraf. Duitsl.2, 0.15-1.45u., nagesynchroniseerd.

Class of '44 (Paul Bogart, 1973, VS). Vervolg op 'Summer of '42' is nostalgisch verslag van het studentenleven van Gary Grimes en Jerry Houser. Duitsl.2, 1.45-3.15u., nagesynchroniseerd.

Chad Hanna (Henry King, 1940, VS). Romantisch drama over het circusleven in het Amerika van 1840. Met Henry Fonda, Dorothy Lamour. Morgen, Duitsl.2, 9.03-10.30u., nagesynchroniseerd.

Max mon amour (Nagisa Oshima, 1986, Frankrijk). Keurige, weinig schokkende film over bizarre liefde tussen Parijse diplomatenvrouw Charlotte Rampling en een chimpansee. De sinds 'L'empire des Sens' en 'Merry Christmas, Mr. Lawrence' opmerkelijk conventionele Oshima lijkt ons vooral te willen wijzen op de hoge tolerantiegraad in beschaafde kringen. Morgen, TV5, 13.30-15.15u.