Rokende Duitser laat tennissende zusjes kansloos

MELBOURNE, 27 JAN. Vijfentwintig jaar nadat de Amerikaan Bobby Riggs zijn landgenote Billy Jean King uitdaagde om te bewijzen dat vrouwelijke tennissers mijlenver achterlopen bij de mannen, deed collega Karsten Braasch het dunnetjes over. Waar de destijds 55-jarige Riggs afging tegen King, versloeg de 30-jarige rokende en drinkende Duitser vandaag met speels gemak de zusjes Williams.

Venus en Serena Williams riepen deze week vol bravoure dat ze de nummer 200 bij de mannen konden verslaan. Braasch, de nummer 203 van de wereld en tien jaar proftennisser zonder titel, pakte de handschoen op. Na een potje golf, een paar biertjes en een pakje sigaretten ging hij de baan op. Serena droop af na 6-1, Venus na 6-2. Het lukt de vrouwen nooit om mij te verslaan, zei Braasch na afloop. “Dit was geen echte uitdaging.”