Kwartaalwinst Siemens groeit

MÜNCHEN, 27 JAN. Het Duitse elektro- en elektronicaconcern Siemens heeft de winst na belasting in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar (het vierde kwartaal van 1997) zien groeien naar 569 miljoen mark tegen 478 miljoen mark in dezelfde periode van 1996. De omzet nam toe van 20,9 miljard mark tot 24,9 miljard mark.

De onderneming wist de orderontvangst te verbeteren van 27 miljard mark tot 29,8 miljard mark, een stijging van 10 procent. In Azië werd Siemens evenwel geconfronteerd met een vermindering van 16 procent tot 3,6 miljard mark. De orderontvangst uit Duitsland zakte met 14 procent tot 8,2 miljard. Deze teruggang verklaarde Siemens vanmorgen met het afstoten van bedrijfsonderdelen. Wel kon Siemens op zijn thuismarkt sinds lange tijd weer een hogere omzet noteren met 5 procent tot 8,3 miljard mark. De chipdivisie scoorde het best. De wereldwijde omzet schoot met 49 procent omhoog tot 1,6 miljard mark. (AP)