Insluipers halen in het weekeinde kluisjes leeg

EINDHOVEN, 27 JAN. Enkele honderden bankkluisjes in een filiaal van ABN-Amro in de Eindhovense binnenstad zijn afgelopen weekeinde opengebroken en leeggehaald. Twee mannen hebben zich, vermoedelijk vrijdag, in de kluisruimte laten insluiten. Hoe groot hun buit is, staat nog niet vast. De bank heeft alle gedupeerde huurders op de hoogte gebracht.

Niet bekend

Het Eindhovense regiokantoor heeft 1.100 safeloketten. Hoeveel kluisjes zijn opengebroken wordt nog onderzocht. Het tweetal kwam maandagmorgen naar buiten met een volle plunjezak. Ze hebben niet alles wat ze aantroffen meegenomen. Een deel van de inhoud uit de safeloketten lag op de grond in de kluisruimte. Veel klanten bewaren hun sieraden, waardepapieren en contant geld in een kluisje. De bank heeft geen overzicht van de inhoud.

De mannen zijn volgens de politie vermoedelijk 30 tot 35 jaar oud. Een van beiden zou vloeiend Nederlands spreken, de ander gebrekkig. De Eindhovense politie wil niet zeggen hoe de kraak heeft kunnen plaatsvinden. Uit de etensresten die de mannen hebben achtergelaten, concludeert de politie dat ze het hele weekend in de kluis hebben gebivakkeerd. Volgens een woordvoerder van ABN-Amro “ziet het er wel naar uit dat de twee zich hebben laten insluiten”.