'IMF akkoord met versoepeling voor Thailand'

BANGKOK, 27 JAN. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft ingestemd met versoepeling van de voorwaarden voor het vorig jaar overeengekomen noodhulppakket van 17,2 miljard dollar. Dit heeft minister van Financiën Tarrin Nimmanahaeminda vanmorgen gezegd. Thailand werkt sinds het uitbreken van de crisis vorige zomer nauw met het IMF samen.

De Thaise regering had onlangs laten weten dat het overeengekomen budgetoverschot van 1 procent van het bbp voor het begrotingsjaar 1997-1998 niet haalbaar is door de halvering van de waarde van de baht sinds juli en de daling van de belastinginkomsten. “Het IMF is ermee akkoord dat het economisch steunplan wordt gewijzigd overeenkomstig de lokale en regionale economische situatie die is veranderd”, aldus de minister (AFP)