Wereldrecord Gebrselassie

KARLSRUHE, 26 JAN. Haile Gebrselassie heeft bij internationale indoorwedstrijden in Karlsruhe zijn eigen wereldrecord op de 3.000 meter met ruim vier seconden verbeterd tot 7.26,14. Twee jaar geleden liep de atleet in Stuttgart deze afstand in 7.30,72.

De Ethiopiër verloor afgelopen zomer zijn wereldrecords op de vijf en tien kilometer. Het nieuwe record leverde Gebrselassie ruim 40.000 gulden op. Eerder verbeterden de Oekraïense Anshela Balatsjanova en de Hongaarse Eszter Szemeredi het Europese record polsstokspringen tot 4,33 meter. Szemeredi had het oude record met 4,32 in handen. Rens Blom verbeterde in Den Haag het Nederlands record polsstokhoogspringen tot 5,60 meter. De atleet van Unitas Sittard kwam daarmee vier centimeter hoger dan Laurens Looije op 17 januari van dit jaar.