Selectie; Radio

Opium Radio. Onder anderen vertelt de al jaren in Nederland woonachtige Portugese schrijver J. Rentes de Carvalho over zijn onlangs verschenen roman 'Ernestina', waarin hij terugkeert naar zijn wortels en praat Peter Delpeut over zijn film 'Felice... Felice' die als openingsfilm van het Filmfestival Rotterdam wordt vertoond. Radio 1, 20.00-22.04u.

De avonden. Na het gesproken uitzicht van schrijfster Ethel Portnoy in Den Haag het eerste deel van een reisverslag over het Roemenië na Ceaucescu. Na elf uur de radioserie Metamorphosen van Ovidius. Radio 5, 22.02-24.00u.

Damokles. Johnny & Jones was een Amsterdams zangduo dat in de jaren dertig doorbrak met vrolijke liedjes als 'Onder moeders paraplu' en 'Meneer dinges weet niet wat swing is'. Programmamaker Els Peek ging op zoek naar het levensverhaal van deze getalenteerde jongens. Radio 1, 00.04-01.02u.