Onderzoek naar lawine-ramp

EMBRUN, 26 JAN. De Franse politie is een onderzoek begonnen naar de dood van negen schoolkinderen en twee volwassenen in een lawine vrijdagmiddag in de Franse Alpen in de buurt van Gap. Een van de gidsen van de groep is aangehouden voor verhoor.

Volgens een politiewoordvoerder is de lawine veroorzaakt door het gewicht van de groep, die bestond uit 32 kinderen tussen 13 en 15 jaar en zes volwassen begeleiders. Eerder werd rekening gehouden met de mogelijkheid dat skiërs in een hoger gelegen gebied de sneeuwverschuiving zouden hebben veroorzaakt. Volgens de politie had het ongeluk voorkomen kunnen worden als de groep zich aan de waarschuwingen had gehouden. Bij het châlet waar de groep, die een vakantie hield, de nacht had doorgebracht stond een geel-zwarte waarschuwingsvlag, maar volgens de gidsen was het toch mogelijk verder te trekken. (AFP, Reuters)