Neonazisme

Foto: DRESDEN - Duitse neo-nazi's hebben zaterdag in Dresden gedemonstreerd tegen een tentoonstelling over de betrokkenheid van de Wehrmacht, het leger van Hitler-Duitsland, bij de joden-vervolging. De demonstratie, waarvoor toestemming was gegeven door het Dresdense gemeentebestuur, was georganiseerd door de extreem-rechtse Nationaal Democratische Partij (NDP).

Er liepen ruim duizend mensen mee. De groep raakte slaags met ongeveer 1200 linkse tegendemonstranten. Onderweg van Leipzig naar Dresden bekogelden ze vanuit auto's de trein waarmee linkse jongeren naar Dresden gingen. Tijdens een stop op een van de stations viel een groepje extreem-rechtse jongeren de trein aan. De demonstratie in Dresden zelf verliep relatief rustig, mede omdet er ongeveer 3000 politiemensen waren ingezet. Negentien mensen werden gearresteerd, mede voor verboden wapenbezit. De tentoonstelling over de Wehrmacht heeft eerder ook in andere Duitse steden tot grote verontwaardiging geleid. (Foto Reuters)