Kluivert denkt na over vertrek bij AC Milan

ROTTERDAM, 26 JAN. Patrick Kluivert wil vertrekken bij AC Milan. De Nederlander zei dit gisteren na de thuiswedstrijd van zijn club tegen Fiorentina, die met 2-0 werd verloren. Kluivert, die dit keer aan de wedstrijd mocht beginnen omdat Weah en Savicevic geblesseerd waren, vroeg in de rust aan zijn trainer Capello of hij gewisseld mocht worden. De 21-jarige spits kan er niet meer tegen dat hij telkens door de aanhang van de Milan wordt uitgefloten.

“Dit gaat nu al weken zo”, verklaarde Kluivert na de wedstrijd. “Ik ben kennelijk de zondebok. Dit is voor mij niet langer houdbaar. Ik ga met het bestuur een oplossing zoeken. Vinden we die niet, dan is het waarschijnlijk het beste om weg te gaan.”

Kluivert kan bij de aanhang van Milan geen goed doen. De met veel ophef binnengehaalde Amsterdammers wordt te weinig inzet verweten. Wanneer hij speelt loopt hij verloren rond in de zwalkende elftal en toont hij geen enkel initiatief. Kluivert klaagt alleen en scoort te weinig voor een spits.

Onmiddellijk na de wedstrijd van Milan tegen Fiorentina vertrok Kluivert naar Nederland. Hij wordt vandaag in het Amsterdam door justitie verhoord wegens een tegen hem ingediende klacht wegens verkrachting.

Edgar Davids speelde weer een goede wedstrijd voor Juventus. Vlak voor tijd raakte hij echter betrokken bij een vechtpartij met spelers van Atalanta. Juventus won met 3-1 Daardoor is de kampioen voor het eerst dit seizoen koploper. Inter deed een stapje terug. Het speelde gelijk (1-1) bij Empoli. Zidane was de grote man bij Juventus. Met twee treffers tilde de Fransman de stand in de slotfase van 1-1 naar 3-1. Conte zette Juventus op voorsprong. Caccia scoorde daarna voor Atalanta.

Recoba voorkwam met een fantastisch doelpunt een tweede opeenvolgende nederlaag van Inter in de competitie. De Uruguayaan maakte tien minuten voor tijd met een schot van afstand gelijk: 1-1.