Iran maakt zich vrolijk om affaire-Clinton

TEHERAN, 26 JAN. De problemen waarin de Amerikaanse president Clinton is terechtgekomen, hebben in Iran voor vrolijkheid gezorgd. In een hoofdartikel schrijft de krant Iran News dat Clinton aan de vooravond van zijn State of the Union toespraak tot het Congres, een geheel nieuwe betekenis heeft gegeven aan het woord 'unie'. “Alle ogen, niet alleen van de Amerikaanse natie maar van de hele wereld, zijn gericht op de staat van de vroegere unies van de president.”

De krant, spreekbuis van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken, wisselt leedvermaak af met een zedenpreek. Volgens de Iran News moet een leider moreel hoogstaand zijn om een volk te kunnen leiden. Een overspelige vader kan tegenover zijn kinderen geen kuisheid prediken.

De commentator concludeert: “Onze autoriteiten hebben het onderwerp van hervatting van banden met de VS in de ijskast geplaatst. Maar zou deze kwestie ooit weer aan de orde worden gesteld, dan kan dat alleen gebeuren na aanbieding van een nauwe kuisheidsgordel aan de president - met een slot en de sleutel voor Hillary.” (Reuters)

Tripp: En Betty? (Betty Currie, de persoonlijke secretaresse van Clinton) En wat als ze beslag leggen op gegevens?