Duitse werklozen gaan protesteren

De werklozen in Duitsland gaan naar Frans voorbeeld geregeld protesteren tegen de grote werkloosheid in hun land. Zeker eenmaal per maand willen ze zich verzamelen voor de arbeidsbureaus.

Het comité van georganiseerde werklozen heeft 5 februari al uitgeroepen tot landelijke actiedag. Op die dag worden de jongste werklosheidscijfers van Duitsand bekendgemaakt. De voorzitter van het comité, Helmuth Diekwisch, zei zaterdag te hopen dat er enkele tienduizenden mensen zullen deelnemen. “Het is een poging de stemming in Frankrijk naar Duitsland te halen, maar wel zonder geweld en binnen de wet.” In Frankrijk protesteren de werklozen al weken tegen de in hun ogen te lage uitkeringen. Diekwisch verklaarde verder dat “we eindelijk een punt moeten zetten achter vijftien jaar van sociaal roofbeleid van de regering”. Er is volgens hem een ander beleid nodig, dat niet langer de rijken rijker en de armen armer maakt. Het hoogtepunt van de voorgenomen acties moet in september vallen.