Website

Op haar vernieuwde website is de BBC is begonnen met uitzenden via Internet. Surfers kunnen afstemmen op Radio 2, de Worldservice of op het BBC Online Channel. Het Online Channel (nieuws, sport, economie en weer) is alleen te ontvangen via de browser Microsoft Explorer. Wie een andere browser gebruikt of niet van push media houdt, kan terecht bij een 24-uurs nieuwsservice die via de website voortdurend actueel nieuws en achtergrondreportages biedt.

Voor jongeren is er The Beeb, een kleurrijke website over films, popmuziek en strips. Binnenkort kunnen kijkers en surfers ook live met programmamakers chatten.

Het online nieuwsaanbod is zo overweldigend dat het de uitstekende pagina's over het televisie- en radio-aanbod van de BBC bijna overschaduwt. Vrijwel elk televisieprogramma heeft een eigen homepage met nuttige achtergrondinformatie. Ook voor elk radiostation is er een aparte pagina. Onder de noemer 'The Bookcase' presenteren de diverse boekenprogramma's biografieën van schrijvers. Lezers plaatsen hun eigen recensies van boeken op de site en kinderen wordt naar hun lievelingsboeken gevraagd. (Matilda van Roald Dahl blijkt veruit favoriet.)

De geschiedenis van de BBC komt in een aparte sectie uitgebreid aan bod. De oprichter van de Britse omroep John Reith besloot begin jaren twintig dat Groot-Brittannië behoefte had aan een onafhankelijke omroep, geen vercommercialiseerde als in de Verenigde Staten. Ook van de overheidscensuur op radio-uitzendingen in de voormalige Sovjet Unie wilde hij niets weten. (www.bbc.co.uk)

Sneakers (Phil Alden Robinson, 1992, VS). Caper Comedy, een kwajongensfilm, over computerkrakers en geavanceerde technologische snufjes. Robert Redford geeft leiding aan een team schrandere buitenbeentjes dat door de Amerikaanse veiligheidsdienst wordt gedwongen een microchip van een wiskundeprofessor te stelen. Veronica, 21.00-23.15u., onderbroken door reclame.