TV Weerkanaal verlaat Nederland

ROTTERDAM, 24 JAN. De televisiezender Weerkanaal staakt vanaf volgende week vrijdag alle activiteiten in Nederland. Het Amerikaanse moederbedrijf Weatherchannel Inc. stopt ook met de uitzendingen in andere landen in Europa. Dit heeft de woordvoerster van het moederconcern desgevraagd bevestigd.

De beslissing om de uitzendingen te staken is gistermiddag genomen. Het weerkanaal is zijn activiteiten eind 1995 in Nederland gestart, maar de zender heeft nooit een landelijk bereik gerealiseerd. In Londen, waarvandaan de uitzendingen voor Nederland werden verzorgd, was gisteren niemand voor commentaar bereikbaar. Behalve in Nederland was het weerkanaal ook te ontvangen in (delen van) Duitsland, Engeland en Italië. Volgens de woordvoerster van Weatherchannel in Atlanta is de sluiting een gevolg van 'de strategische heroriëntatie' die onlangs is gemaakt. Weatherchannel is in handen van de Amerikaanse uitgever Landmark. “We zijn in 1995 begonnen en zijn toen uitgegaan van bepaalde verwachtingen. Daaraan is uiteindelijk niet voldaan.” Hoeveel kijkers het kanaal dagelijks trok is nooit bekendgemaakt. Het programma kon volgens Weerkanaal in drie miljoen huishoudens 24 uur per etmaal in Nederland worden ontvangen, maar voor grote delen was dit slechts een paar uur per dag het geval.