Student kende quizvragen

ZÜRICH, 24 JAN. Een Zwitserse student, heeft gisteren bekend de antwoorden op vragen in de televisiequiz Risiko van de Zwitserse televisie vooraf te hebben gekregen.

Hij zou ruim 130 duizend gulden hebben verdiend. De fraude kwam aan het licht doordat hij op een bepaalde vraag een antwoord gaf dat hoorde bij de volgende vraag. Uit politie-onderzoek bleek dat een medestudent die uitzending in de zaal had gezeten, in het kader van een onderzoeksproject. Voorafgaand aan de uitzending van Risiko worden de vragen van die avond getest op mogelijke kandidaten voor een volgende uitzending. Daarbij maakte de medestudent zorgvuldig aantekeningen. De Zwitserse politie laakt de veiligheidsmaatregelen bij tv-spelletjes, terwijl het prijzengeld de laatste tijd steeds groter wordt. (Reuters)