Selectie; Televisie; Zondag

ACTUALITEITEN

Buitenhof. Minister Jorritsma van Verkeer en Waterstaat verdedigt haar fel bekritiseerde beleid. Inmiddels heeft de voorvrouw van de VVD aan populariteit ingeboet bij de werkgevers die vinden dat zij te weinig daadkracht toont. Ned.3, 12.05-13.00u.

Netwerk. Uitgebreid aandacht voor het bezoek van de paus aan Cuba. Netwerk volgde een voormalig revolutionair en adviseur van Fidel Castro. Hij is nu prominent lid van een dissidente beweging op Cuba. Ned.1, 20.15-20.45u.

DOCUMENTAIRES

Kruispunt Extra: De Paus op Cuba. Samenvatting van het pauselijk bezoek aan Cuba. Met drie reportages en twee studiogasten. Ned.1, 14.10-15.10u.

Ja Natuurlijk: Feest bouwen voor Vogels. Vogelbescherming Nederland bestaat in 1999 honderd jaar. Reden voor de NCRV het werk van de vereniging met kritische belangstelling te volgen. Ned.1, 18.40-19.05u.

Noorderlicht. IJs of geen ijs. Wat zijn de natuurkundige voorwaarden die noodzakelijk zijn voor de vorming van goed schaats-ijs? Elfstedenvereniging voorzitter Henk Kroes maakt een tocht langs alle probleemplekken langs de Elfstedenroute. Maar ook antwoord op de vraag waarom je eigenlijk kunt schaatsen op ijs. Ned.3, 20.00-20.30u.

De Eindhovensche golf. Documentaire over de besloten en traditionele golfclub in Valkenswaard die in 1930 is opgericht door Anton Philips. Ned.3, 21.37-22.35u.

Reportage: van aspirant lijfwacht tot bodyguard. Engelse documentaire over het leven van een fulltime bodyguard. Te zien zijn de toekomstige lijfwachten die tegen een astronomische vergoeding, een opleiding volgen aan een Engelse bodyguard-school. SBS6, 22.40-23.40u.

De andere Sekse. Serie over de relatie tussen mannen en vrouwen. Het leven is zo lang, dat we het in fasen verdelen en speciale gebeurtenissen creëren om de overgang van de ene naar de andere periode te benadrukken. Ned.2, 23.00-23.50u.

KUNST

De Plantage. Te gast aan tafel bij Hanneke Groenteman is acteur Johan Leysen, die de hoofdrol speelt in de vrijwel geheel Japans gesproken film Felice...Felice..., de door de Nederlandse filmmaker Peter Delpeut geregisseerde openingsfilm van het 27e International Filmfestival Rotterdam. Verder in de studio, Geke Hankel, al 25 jaar model voor uiteenlopende kunstenaars als de schilder Matthijs Röling en fotograaf Erwin Olaf; en Wim Opbrouck, die momenteel speelt in de theatermarathon Ten Oorlog, speelt met zijn band een nummer van Abba. Ned.3, 17.00-17.55u.

FILM

It Started in Naples (Melville Shavelson, 1960, VS). Romantische komedie met Clark Gable als Amerikaanse advocaat wiens missie in Italië wordt ondermijnd door zijn liefde voor Sophia Loren. Ook met Vittorio de Sica. SBS6, 12.50-14.30u., onderbroken door reclame.

The Love Bug (Robert Stevenson, 1969, VS). Succesvolle familiekomedie uit de Disney-studio over een Volkswagen-Kever met een eigen willetje. Ongetalenteerde autocoureur viert plotsklaps triomfen met deze Herbie. De lucratieve formule leverde drie vervolgfilms op. RTL4, 13.05-15.00u., onderbroken door reclame.

Jägerblut (Hans H. König, 1957, West-Duitsland). Beierse boswachter wordt van moord verdacht in stereotiepe Heimatfilm. Duitsl.2, 13.30-15.00u.

Krummerne (Sven Methling, 1991, Denemarken). Verdienstelijke jeugdfilm. Veelgeplaagd jochie ontpopt zich dankzij bankrovers tot held. Belg.1, 13.50-15.20u.

The Swan Princess (Richard Rich, 1994, VS). Muziek van Tsjaikovski's Zwanenmeer werd rigoureus bewerkt in luie, gecomputeriseerde Disney-imitatie over een in een witte zwaan veranderde prinses. Stemmen van o.a. John Cleese. SBS6, 15.05-16.30u., onderbroken door reclame.

The Parent Trap (David Swift, 1967, VS). Familiefilm uit de studio van Disney, naar roman 'Das doppelte Lottchen' van Erich Kästner. Hayley Mills speelt dubbelrol van tweelingzusjes van gescheiden ouders. Zij besluiten de famile te herenigen. Ook met Maureen O'Hara, Brian Keith. BBC1, 15.25-17.30u.

Stargate (Roland Emmerich, 1994, VS). Science-fiction-avontuur waarin Amerikaanse militaire eenheid o.l.v. Kurt Russell orde op zaken stelt in buitenaards Derde Wereldland. Even ambiteus als hol. BBC1, 20.10-22.00u.

Cannonball Run II (Hal Needham, 1984, VS). Onvermijdelijke vervolgfilm grossiert onverschillig in kluchtige autostunts, schmierende sterren en pikant bedoelde decolletés. Met Burt Reynolds, Dom DeLuise, Dean Martin, Sammy Davis jr, Shirley MacLaine. RTL5, 20.30-22.30u., onderbroken door reclame.

Nowhere To Run (Robert Harmon, 1993, VS). Schaamteloos sentimentele actiefilm waarin ontsnapte boef Jean-Claude Van Damme de helpende hand biedt aan door nietsontziende projectontwikkelaars bedreigde plattelandsweduwe Rosanne Arquette. SBS6, 21.00-22.40u., onderbroken door reclame.

Sneakers (Phil Alden Robinson, 1992, VS). Caper Comedy, een kwajongensfilm, over computerkrakers en geavanceerde technologische snufjes. Robert Redford geeft leiding aan een team schrandere buitenbeentjes dat door de Amerikaanse veiligheidsdienst wordt gedwongen een microchip van een wiskundeprofessor te stelen. Veronica, 21.00-23.15u., onderbroken door reclame.

. Le Garçu (Maurice Pialat, 1995, Frankrijk). Zie film-vooraf. Ned.3, 22.35-0.18u.

. India Song (Marguerite Duras, 1975, Frankrijk). Zie zaterdag, 04.00u. TV5, 22.35-0.30u.

Lightning Jack (Simon Wincer, 1994, Australië). Onbeduidende Australische western met Paul 'Crocodile Dundee' Hogan als 'legendarische outlaw' die niet meer zonder bril kan lezen of schieten. BBC1, 23.35-1.10u.

The Private Affairs of Bel Ami (Albert Lewin, 1947, VS). Stijve De Maupassant-verfilming met opvallende muziek van Darius Milhaud. Parijse fin-de-siècle-journalist George Sanders maakt carrière over de rug van zijn vrienden, charmeert vele dames en versmaadt de gunsten van ware liefde Angela Lansbury. Duitsl.3-West, 0.15-2.00u., zwart-wit, tweetalig.

Summer Storm (Douglas Sirk, 1944, VS). Verhaal van Tsjechov lag ten grondslag aan halfslachtig drama over gedoemde liefde tussen boerendochter Linda Darnell en rechter George Sanders in het Rusland van 1912. Duitsl.3-West, 2.00-3.45u., zwart-wit, tweetalig.

En nagesynchroniseerd:

Tichy spolicnik (Zdenek Flidr, 1988, Tsjechoslowakije). Duitsl.2, 1.20-2.45u.