Selectie; Radio; Zondag

O.V.T. Het eerste uur is gewijd aan het vijftigjarig bestaan van de VVD. Te gast is Henk Vonhoff, ex-commissaris van de Koningin te Groningen, die hier een boek over schreef, Gerrit Voerman, directeur van het Documentatiecentrum Politiek Partijen en Willem Breedveld, politiek redacteur van dagblad Trouw. Radio 1, 10.02-12.00u.

Radio 1-Journaal. Gesprek met oud-D66-leider Jan Terlouw over het verwachte verkiezingsverlies van zijn partij. Radio 1, 13.30-14.00u.

De andere Wereld van Zondagavond. O.a. een gesprek met kunstcriticus Henk van Os over Franciscus van Assisi: 'een levendig mannetje met een enorme uitstraling'. Radio 5, 18.08-20.00u.

The Bands. Telling Lies in America, filmmuziek van Loek Dikker door het Metropole Orkest onder leiding van Dick Bakker. Radio 2, 23.02-24.00u.

Volgspot Live. Te gast is acteur Edwin de Vries die samen met Will van Kralingen te zien is in de Nederlandse toneelenscenering van Scènes uit een Huwelijk van de Zweedse toneelschrijver en regisseur Ingmar Bergman. Het stuk werd in de jaren '70 vooral beroemd als film en tv-serie. Radio 1, 00.02-01.00u.

Ophef en Vertier. O.a. een discussie over de stand van zaken in de Nederlandse filmindustrie. Te gast zijn filmproducent en programmeur van het Rotterdams filmfestival Jeroen Beker, Wouter Barendrecht, programmeur van het Nederlands filmfestival en filmmaker Peter Delpeut. Morgen, Radio 5, 14.00-16.00u.

Boven het Dal. Interview met mevrouw Hannie van Leeuwen (1926) die twaalf jaar, eerst voor de ARP, later voor het CDA, in de Tweede Kamer zat. Vooral op het gebied van defensie, nam zij harde standpunten in: niet bezuinigen op onderzeeërs en voor plaatsing van kruisraketten. Tegenwoordig is ze lid van de Eerste Kamer. Radio 5, Morgen, 16.02-16.45u.