Neways en Detron kopen Lucent-Huizen

SON/HEESWIJK-DINTHER, 24 JAN. Het Amerikaanse telecommunicatieconcern Lucent Technologies is er toch in geslaagd kopers te vinden voor de fabriek in Huizen. Elektronicafabrikant Neways Electronics uit Son en het gespecialiseerde ingenieursbedrijf Detron uit Heeswijk-Dinther hebben gisteren een principe-akkoord bereikt met Lucent over de overname van de met sluiting bedreigde vestiging per 1 maart.

Het Amerikaanse bedrijf kondigde november vorig jaar aan de fabriek voor telecommunicatie-apparatuur per 1 januari 1999 te willen sluiten. Die stap was noodzakelijk in verband met een overcapaciteit in de productie, veroorzaakt door technologische vernieuwingen. Door de voorgenomen sluiting zouden 600 mensen hun baan verliezen. Volgens de overeenkomst krijgen alle werknemers een baan bij de nieuw te vormen joint venture van Detron en Neways. Lucent zal dit jaar voor voldoende orders zorgen om een geleidelijke overgang te waarborgen. Over de overnameprijs doen partijen geen mededelingen.

Algemeen-directeur G. Banken: “De overeenkomst past in ons streven het aanbod van technische diensten te verbreden. (ANP)